Malatya
03 Ağustos, 2025, Pazar
  • DOLAR
    40.70
  • EURO
    47.22
  • ALTIN
    4395.4
  • BIST
    10.747
  • BTC
    113551.18$

TFF Bal'ında Tadını Kaçırttı!

TFF Bal'ında Tadını Kaçırttı!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yaptığı yeni düzenlemeyle bu sezon Bal Ligi'nde yalnızca 5 takımın TFF 3. Lig’e yükseleceğini belirtti .


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçen sezon 12 takımı Bal Ligi'nden 3.lige çıkartırken, bu sezon bu sayıyı 5'e düşürmesi, TFF'nin Bal Ligi'nde balın tadını kaçırdığı yorumlarına neden oldu.
Türkiye genelinde 167 takımın lige gireceği planlanırken, Malatya'da Malatyaspor ve Battalgazi Belediyespor kulüpleri katılım hakkı elde etmiş oldu. 
Bu sezonun balında tadın kaçtığını düşünen kulüplerin, katılım sağlayıp sağlamayacağı da belirsizliğini koruyor. Bütün bu soruların cevabı, 15 Ağustos'taki lige katılımın son tarihinde belli olacak.
Bu durumun, ligde rekabeti ve motivasyonu doğrudan etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendirilirken, kulüplerin bu duruma tepkisiz kalması da cabası oldu.
Ayrıca, Bal ligine katılım ücretinin 500 bin liraya çıkartılması da kulüpleri zor durumda bıraktı. Lige katılım tarihinin son günü 15 Ağustos olarak belirlendi.
Yüksek maliyetlerle mücadele eden bir çok kulübün, erken havlu atan takımlar arasında yer almamak için kadrolarını güçlü kurma planları yaptığı biliniyor. Ancak sezon içerisinde şampiyonluk yarışında iddiasını yitiren takımların, maliyetleri azaltmak için oyuncu ödemelerinde kesintiye gitmesi ve bu durumun sahadaki rekabeti zayıflatması bekleniyor. Bu tablo, ligde sportif kalitenin ve mücadele seviyesinin düşmesine neden olabilir.
2025-2026 sezonu için belirlenen bir başka önemli detay ise genç oyuncu kuralı.
2003 ve sonrası doğumlu 5 futbolcu maç kadrosunda yer almak zorunda.
Bu oyunculardan en az 2’sinin ise maçın ilk 45 dakikasında sahada olması zorunlu hale getirildi.
Bu kuralla birlikte genç oyuncuların daha fazla süre alması hedeflenirken, kulüplerin altyapıya yönelmesi ve genç yetenekleri daha fazla değerlendirmesi bekleniyor.
Sonuç itibariyle, özellikle Anadolu kulüplerinin bütçe oluşturmada, zorluk çektiği göz önüne alındığında Bal'ın tadının kaçtığı, aşikar olmuştur. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.