© Spor 44

Ve Beklenen Savaş Başladı

Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu durum, yeni ve eski başkanların söz düellosu ile başlayan tartışma, adeta savaşa döndü.

Yeni Malatyaspor kulübünün 1 milyara yakın borcu ve transfer yasağı, yeni ve eski başkanları, karşı karşıya getirdi.

Her iki başkanın çözüm için bir kaç kez yaptığı toplantıda somut bir sonuç çıkmadı. 

Son yapılan toplantıda savaşın fitillendiği gün yüzüne çıktı. Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Haşim Karadağ, yaptığı son açıklama ile eski başkan Adil Gevrek'e ateş püskürdü.

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Haşim Karadağ'ın yaptığı açıklama şöyle;

“Hayatım boyunca sebep olanlardan medet beklemedim. Kongre yaptığımızda bir aylık süre vermiştim. Hatalarını, yanlışlarını düzeltmeleri için bu süreyi verdim, 24 gün oldu. Benim eski başkanlardan bir görüşme talebim olmadı. Eski yöneticilerin devreye girmesiyle, görüşmelerin kayıt altına alınması kaydıyla bu talebi kabul ettim çünkü ben kirli pazarlıkların içinde olmadım, bu saatten sonrada olmam. İlk görüşmemiz Malatya şehri, Yeni Malatyaspor için çok olumlu geçti. İkinci görüşmemiz niyetini azda olsa belli etti. Yaptığımız görüşmelerde yüzde 50 dönüş yaptı. Dün yaptığımız toplantıda da bu işin çözülemeyeceğini, kimsenin destek vermeyeceğini söyledi. “Gel beraber bir basın toplantısı yapalım bu işin olmayacağını kamuoyuna duyuralım” dedi. Bende, “Sen kendine ortak arıyorsun, olmaz” dedim ve toplantıyı bitirdim”

“Geldiğimiz noktada onlara verilen sadece bir şanstı. Biz yönetim olarak 24 gündür bu işle uğraşıyoruz. Koskocaman bir şehrin umutlarını sadece onlara bağlamadık. Bir tarafta İsviçre’de bulunan yönetim kurulu üyemiz Ayhan Akman, bir tarafta da 15 gündür gecesini gündüzüne katan Malatya sevdalısı FIFA menajeri Fatih İlek kardeşim ile hiçbir maddi talebi olmadan birlikte bir çalışma yürütüyoruz.”

“15 gündür bize gönüllü olarak destek veren ve 5 dosyayı çözen Avukat Enes Şimşek ile resmi olarak anlaştık. Bundan sonraki bütün süreci, daha önce Erzurumspor’un FIFA’daki dosyalarını halleden Enes Şimşek yürütecek. 20 gündür dosyaların yarısından olumlu dönüşler oldu. İnanıyorum ki Allah’ın izniyle bu iş bitecek. Bizim Malatya’ya vermiş olduğumuz bir söz vardı; hukuki süreçleri başlatıyoruz. Bu sürece daha önce konuşan ve hesap sormak isteyen bütün Malatyalılar dahil olabilir. Kulübünün paralarının yüzde 80’ini temizlik ve güvenlik şirketlerine aktarmışlar, giriş çıkışlar olmuş. Eğer ki mahkeme bu şirketlere kayyum atarsa bu iş 3 ayda biter ve Yeni Malatyaspor tertemiz ortaya çıkar. Bu davayı, eski Malatyaspor davası gibi 20 seneye yaymazlar, zaman aşımına uğratmazlar. Orada da kulübün gelirlerini Malatyaspor sportif A.Ş’ye aktarıp içini naylon fatura ile doldurmuşlardı. Burada biraz daha profesyonellik var. Bitcoin’den gelen paralar menajerlik şirketlerine aktarılmış”
açıklamasını yaptı.

Şimdi gözler, eski başkan Adil Gevrek'in yapacağı açıklamaya çevrildi.

Yeni Malatyaspor kulübünün geldiği nokta, mahkeme koridorlarında bitecek gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER