" Beyler, Biraz Seri mi Olsanız..!"

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yeni Malatya Stadyumunu eksiksiz bir şekilde 2026-2027 futbol sezonuna yetiştirir mi?
6 Şubat depremlerinde ciddi anlamda hasar alan ve bir çok eksiği bulunan stadyumun, yeni sezona yetişip yetişmeyeceği merak konusu oldu.
Depremler sonrasında hem zemin hem de tribün ve loca bölümlerinde ciddi deformasyonlar oluşan Yeni Malatya Stadyumu, geçen sezona Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar ile, stadyumun fiziki altyapısının yanı sıra, çim sahasının da müsabaka standartlarına yarım yamalak yetiştirilmişti.
2026-2027 futbol sezonunun başlamasına kısa bir süre kala, stadyumun bakım ve onarım çalışmalarının bitirilip bitirilmediği merak konusu oldu.
Geçen sezondan kalan Stadyumun başlıca önemli eksiklikleri; soyunma odaları, ses sistemi, tuvaletlerin eksikleri, boya, badana, mescid ve tribün güvenlik aksamlarının tamamlanması geliyor.
Asrın felaketinde stadın depremzedelerin geçici barınması ve lojistik tesis olarak kullanılması nedeniyle yıpranan bölümlerinde geçen sezon tadilat adımları atılmıştı. Ancak yeni lig maratonunun başlamasına kısa bir süre kala, stadın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kriterlerine tam uyumlu hale getirilip getirilemeyeceği belirsizliğini koruyor.
Malatya Yeşilyurtspor kulübünün ve Yeni Malatyaspor kulübünün resmi maçlarını oynayacağı Yeni Malatya stadyumunun kapılarının, ne zaman eksiksiz bir şekilde açılacağı, şehirdeki futbolseverler için büyük önem taşıyor.
Bu arada Malatya futbol kamuoyu, Malatya Gençlik ve Spor İl müdürlüğünün, ağır hareket etmesinden dolayı son derece rahatsız. Malatya Gençlik ve Spor il müdürlüğünün bu duyarsız tavrı, futbolseverlerin tepkisini çekiyor. Camia, il müdürlüğünün seri olmasını istiyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN




Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.