gözde
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63972.719$

ÖZEL HABER| "Mali Genel Kurul'da Herşeyi Açıklayacağım"


ÖZEL HABER| "Mali Genel Kurul'da Herşeyi Açıklayacağım"
Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, 4 Haziran'da yapılacak olan mali genel kurul'da herşeyi açıklayacağını belirtti.
okul

2016-2017 Türkiye futbol 1.lig sezonunda Lig ikincisi olarak Süper lige çıkan Yeni Malatyaspor, 5 sezon kaldığı Süper Ligden bu sezon küme düştü.

Özellikle Süper ligin son 3 sezonunda yaşananların Yeni Malatyaspor'u, bir alt kümeye düşürdüğünü ve bu zaman diliminde gerek kişilerin gerekse de siyasilerin Yeni Malatyaspor'a neler verdiğini veya neler vermediğini, noktasından virgülüne kadar herşeyi anlatacağını söyleyen Adil Gevrek, mali genel kurul"da gerçeklerin gün yüzüne çıkacağını belirtti.

Gevrek, "Yeni Malatyaspor kulübü sadece yönetim kurulunun veya benim olmadığını, bu topraklarda yaşayan her Yeni  Malatyasporlunun olduğunu, fakat başarısızlıkta ortada kimsenin olmadığını, bu durumun sonunda da yalnız kaldıklarını" söyledi.

Gevrek,"Özellikle ligin içerisinde yani Lig oynanırken, siyasilerin olumsuz açıklamaları, Yeni Malatyaspor teknik heyetini ve futbolcuları çok etkilediğini, ama mevzu ekonomik desteğe geldiğinde ortadan kaybolmalarına bir anlam veremiyordum. Sonuçta başarılı olunduğunda herkes o başarıyı sahipleniyordu. Başarısızlık her zaman öksüz olmuştur. Bizde bu 3 yıllık süreçte hep öksüz kaldık" dedi.

Gevrek," benim görevi  bırakmamı çok istediler. Bizler takımı sahaya sürerken, bazıları da sahneye başkan adayı sürüyordu. Ortada seçimli genel kurul yok iken, bu durumlar hep Yeni Malatyaspor'a zarar verdi. Yeni Malatyaspor'un 3 yılda bir zorunlu seçimi genel kurulu var. Aday olmak isteyen, gelir olur. Ama ortada genel kurul yok iken ortaya çıkıp, kamuoyunun ve kulübün midesini bulandırmak, bana değil kulübe zarar verdi. Olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldık. Ama kimse aday olmadı. Bizde kulüp kayyuma kalmaması için genel kurula kadar devam etme etme kararı alarak, Yeni Malatyaspor'a zarar vermek istemedik" diyerek sözlerine şöyle devam etti.

"Olağanüstü seçimli genel kurul kararı alındıktan sonra bu takım deplasmanlara gitti. Kim veya kimler bu masrafı karşıladı? Tetteh ve Mustafa Eskihellaç'ın alacakları, son gün kim tarafından ödendi? Bu şehrin ilgililerine söyledim. Bu çocuklar serbest kalacak, bunların parasının yatırılması lazım dedim. Ama kimsenin umurunda olmadı. Yeni Malatyaspor kulübünde 8 yıllık başkanlığımda hesaplar, kitaplar ortadadır. Hepsi resmi kayıt altındadır. Birilerinin iddiası gibi bu kulüp yönetilmedi. Kanunlar çerçevesinde yönetildi. Çok büyük iftiralar şahsıma atıldı. Aslında bu 3 sezonda neden başarısızlık gerçekleşti neden küme düşüldü anlatacağım. Pandemi sürecinde maçlar oynanmadı. Yayıncı kuruluş çok ciddi indirimler yaparak bizim mali tablomuzu bozdu. Sadece biz mi bütün kulüpler mağdur oldu. Ama biz daha çok yıprandık. Ardından döviz kuru darbesi geldi. Bütün oyuncular ile doğal olarak kur üzerinden anlaşma yapıyorsunuz. Bu kur yükselmesi, en ağır darbe oldu. Tabi bunları kimse anlamıyor. Sadece sahada ki sonuca bakıyor. Ayrıca biz bu süreçte içeriden de darbe yedik. Anlaşma sağladığımız sponsor firmalar aranarak anlaşmaları iptal ettirdiler. Şimdi bunlar Malatyalı, Yeni Malatyasporlu oluyorlar. Biz ise hain öyle mi? Yazık. Ben görevim boyunca, Malatya'nın kulübün bir kuruş menfaatini düşünerek çalıştım" dedi.

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, seçimli genel kurulda aday olup olmayacağını da mali genel kurulda açıklayacağını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!