gözde
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62945.097$

Yeni Malatyaspor Böyle Zarara Uğratılmış!


Yeni Malatyaspor Böyle Zarara Uğratılmış!
Yeni Malatyaspor kulübü, borç batağına nasıl saplandı? 700 milyon lira borç nasıl, yapıldı? Kulüp nasıl zarara uğratıldı? Bir kaç örnekle kamuoyuna açıklayalım.
okul

 

 

2017-18 sezonunda Yeni Malatyaspor forması giyen kaleci Fabien Farnolle'nin kulübe yıllık net 460 bin Euro ve bonuslar karşılığında, 1 yılı opsiyonluk 2 yıllık imza atıyor.

Beninli kalecinin sözleşmesinde 25 maç oynaması halinde sözleşmesinin 450 bin Euro karşılığında otomatikman 1 yıl daha uzayacağı da yer alıyor.

Farnolle, 34 maça çıktığı için sözleşmesi haliyle uzuyor. Ancak Malatyaspor yönetimi oyuncunun üç adet günü gelmiş taksidini ödemiyor. Bunun üzerine Fabien Farnolle, kulübe 16 Ağustos 2020'de kontratını feshetmeyi düşündüğünü belirterek kulüpten teklif istiyor. Ayrıca yeni sezon için bir çalışma programı da talep ediyor.

Ancak , Yeni Malatyaspor kulübünden bir cevap alamayan Farnolle, bunun üzerine 24 Ağustos'ta bir yazı daha yazıyor. Ama Yeni Malatyaspor kulübünden buna da bir cevap verilmeyince, bu defa futbolcunun bir menajeri kulüple yazışmaya başlıyor. Menajer, kulübün toplantıları gerekçisiz iptal ettiğini vurguladıktan sonra Yeni Malatyaspor'a cevap için 24 saat mühlet veriyor. Ancak yine cevap verilmiyor. Beninli kaleciye yanıt vermeyen Yeni Malatyaspor kulübü, bu esnada Ajrantinli kaleci Guido Herrera sözleşme yapıyor.

Fabien Farnolle, bu gelişmeden sonra "taciz ve ayrımcılık"a uğradığını iddia edip sözleşmesini feshediyor. 2 gün sonra; 4 Eylül 2020'de Erzurumspor'a yarı fiyatına (yaklaşık 225 bin Euro'ya) imza atıyor. Bir yandan da Malatya'yı FIFA'ya şikayet ediyor. Davanın bağlandığı CAS da Farnolle'yi haklı buluyor. Beninli kaleci, davayı kazanınca sözleşmede yer alan "otamatikman uzar" şartının karşılığı olan oynamadığı 1 sezonun 450 bin Euro'sunu da alıyor. Ayrıca 122 bin 700 bin Euro da tazminat hakkı kazanıyor. Farnolle'nin 1 sezonluk maliyeti Malatya için 1 milyon 30 bin Euro civarında oluyor.

Futbol yargısının son nihai karar mercisi olan Uluslararası Tahkim Mahkemesi-CAS, Yeni Malatyaspor'a yükümlülüğünü yerine getirmesi için 45 gün süre tanıyor. Fakat kulüp buna da riayet etmeyince 3 dönem transfer yasağı alıyor. Tüm bunlara bir kez daha bakıldığında yönetimin yanlış tutumu Yeni Malatyaspor'un kasasından hem yaklaşık 600 bin Euro fazla para çıkmasına hem de 3 dönem transfer yasağına çarptırılmasına neden oluyor.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!