gözde
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2463.8
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65777.74$

" Yeni Malatyaspor Lige Girmesin"


" Yeni Malatyaspor Lige Girmesin"
2024-2025 1.lig futbol sezonunun başlamasına 3 aydan az süre kalmasına rağmen, Yeni Malatyaspor'un içinde bulunduğu krizler devam ediyor.
okul

 

6 Şubat depreminin ardından ligden çekilen ve bir sonraki sezona da katılmayan Yeni Malatyaspor, içinde bulunduğu ekonomik krizleri ve transfer yasağını çözemezken, yeni sezona da katılıp katılmayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

23 Temmuz 2023 tarihinde yapılan seçimli olağanüstü genel kurulda tekrar başkanlığa seçilen Adil Gevrek ve yönetim kurulu, aradan geçen 9 aylık süreye rağmen hala kulübün içinde bulunduğu krizleri çözemediler.

Yeni Malatyaspor kulübünün yaklaşık 700 milyona yakın borcu, söz konusu iken, bu borcun 500 milyonu transfer yasağının, geri kalanın ise piyasa borcu olduğu biliniyor.

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu, transfer yasağının kaldırılması için, Malatya siyasetçileri ile yaptığı görüşmelerde sağlıklı bir sonucun çıkmadığı anlaşılıyor.

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, kulübün %30'luk borcunu yönetim kurulu olarak biz ödeyelim, diğer kalan %70'lik borcu da siyasilerimiz çözsün diyerek, beklemeye geçti. Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, şayet bu ekonomik destek sağlanırsa, ben ve arkadaşlarım Yeni Malatyaspor kulübünü arzu edilen noktaya tekrar getiririz dedi. Fakat, liglerin başlama tarihi yani 9 Ağustos 2024 tarihi yaklaştıkça, Yeni Malatyaspor kulübü için zaman bir hayli daralmış oluyor. Bir futbol takımının sezona hazırlık aşaması da 45 gün olunca, geriye kalan bu süre Yeni Malatyaspor kulübüne yetmeyecek gibi gözüküyor.

Şahsımın düşüncesi; kalan bu süreçte Yeni Malatyaspor kulübünün sağlıklı bir şekilde lige girmesi, artık imkansız hale geldi. Bu düşünce ile birlikte, Yeni Malatyaspor kulübünün yeni sezona girmemesi kanımca daha isabetli olacaktır.

Depremden bu güne kadar geçen süre koskoca 15 ay..

Bu 15 aylık sürede hiç bir proje geliştiremeyen yönetim kurulu, bu 2 aylık süreçte de hiç bir şey yapamaz diye düşünüyorum. Şunu pekala yapabilirler. Mevcut kadro ile lige girebilirler. Ama bu mevcut kadroda Yeni Malatyaspor'u otomatikmen bir alt kümeye düşürür.

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulunun yapması gereken en önemli iş, güçlü bir lobi ile TFF'den bir sezon daha lige girmeme ricasını hayata geçirmek olacaktır diye düşünüyorum. Gerekçemizde zaten ortadadır. Depremin oluşturduğu yıkım, yaşanan ağır travma ve şehirde sosyal yaşantının henüz oluşmaması..!

Şayet bahsettiğim bu proje yani Yeni Malatyaspor kulübünün 2024-2025 1.lig sezonuna girmemesi, Malatya şehrine ve Yeni Malatyaspor kulübüne daha hayırlı ve sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Aksi halde tekrar etmiş olayım, ligin başlamasına kısa bir süre kala, Yeni Malatyaspor kulübünün mevcut hali ile lige girmesi, bu şehre ve kulübe ihanet olacaktır.

Ayrıca, lige tekrar katılmayan Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu krizleri çözmek için gerekli olan zamanın da sağlanacağı gerçeğidir. Hatta hatta, mevcut yönetim kurulunun güven tazelemesi için olağanüstü seçimli genel kurul bile yapılabilir..

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!