esenlik
Malatya
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2528.4
  • BIST
    10659.7
  • BTC
    66678.92$

Yeni Malatyaspor Paylaşılamıyor!(1)

Yeni Malatyaspor Paylaşılamıyor!(1)
Yeni Malatyaspor kulübünün Temmuz ayında yapmış olduğu mali ve olağanüstü genel kurul toplantıları, hemşerimiz merhum Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı ve hafızalarımızda tazeliğini koruyan, 1976 yılı yapımı TOSUN PAŞA filmini hatırlattı.
okul

 

"Sefer oğulları ile Telli oğullarının Yeşil Vadi için yaptığı tatlı kavgalar.."
Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu krizleri çözmek adına, daha güçlü bir yönetim kurulu oluşturma fikri üzerinden hareketle, iki ay önce İstanbul'da bir araya gelen Ahmet Yaman ve Adil Gevrek, günün sonunda anlaşmazlığa düşerek, Yeni Malatyaspor kulübü üzerinden sözlü beyanatlar ile  çatışmaya devam ediyor.
Adil Gevrek, 'Yeni Malatyaspor ' benim diyor. Ahmet Yaman ise, hayır 'Yeni Malatyaspor ' benimdir diyor. Yeşil Vadi filmi dedik, haksızda değiliz sanırım. Hakikaten espri bir yana,
Yeni Malatyaspor kulübü gerçekten kimin?
İşte Yeşil Vadi pardon, Yeni Malatyaspor hikayesi şöyle;
Her iki başkanın, anlaşması iki ay öncesine dayanıyor.
Adil Gevrek ve  Ahmet Yaman İstanbul'da bir araya gelerek, her iki tarafın lehine sonuçlanacak bir anlaşma yapıyorlar.
Anlaşma şöyle;
"Adil Gevrek,  Ahmet Yaman'ın görev süresince harcadığı parayı ödeyecek. Ahmet Yaman'da mali genel kurulda ibra edilerek, Yeni Malatyaspor kulübüne veda edecek.
Ahmet Yaman, 4 Temmuz 2023 tarihinde kulübün resmi Twitter hesabından 15 ve 16 Temmuz 2023 tarihlerinde Yeni Malatyaspor kulübünün mali ve  seçimli olağanüstü genel kurul toplantı kararı aldıklarını kamuoyuna ve üyelerine duyurarak, anlaşmanın ilk hamlesini gerçekleştirmiş oldu. Hamle sırası, Adil Gevrek'e geldiğinde birden işler tersine döndü. Yaman cephesi, şaşkındı!
14 Temmuz gecesi yani, mali genel kurulun yapılmasına saatler kala, anlaşma bozuldu.
Mali genel kurulda ibra edimeyen Ahmet Yaman, adeta çılgına döndü ve  'Ben, olağanüstü genel kurulu yaptırmam" dedi.
Bir gün sonra yapılacak olan, olağanüstü genel kurulu, iptal ettiğini açıkladı.
Adil Gevrek ise, resmi Twitter hesabından " Ben, bu seçimli olağanüstü genel kurulu yaparım. Delegeleri yarın yapılacak olan, seçimli olağanüstü genel kurul toplantısına katılmalarını istirham ediyorum"  diyerek açıklama yaptı.
Ve Adil Gevrek, dediğini yaparak, Yeni Malatyaspor kulübünün seçimli olağanüstü genel kurulunun yapılmasını sağladı.
Ahmet Yaman cephesi, kongrenin yasal olmadığını öne sürerek, olağanüstü seçimli genel kurulun iptal edilmesi gerektiğini talep ederek, divan başkanına önerge verdi. Divan başkanı da önergeyi delegelere sundu ve delegeler tarafından red edildi. Yapılan 5 dakikalık seçimde de Adil Gevrek 1 yıl ara verdiği başkanlık koltuğuna tekrar oturdu. Oturur oturmaz da kürsüde Ahmet Yaman'ın kendisinden hakkı olmayan paralar istediğini söyledi.
Ahmet Yaman bu kez de, seçimli olağanüstü genel kurulun 'yasal' olmadığını öne sürerek, seçimi yargıya taşıdı.
Adil Gevrek cephesi ise;
"Olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı yasaldır. Yaman yönetimi, kulübün resmi Twitter hesabından 16 Temmuz 2023 pazar gününe, olağanüstü genel kurul toplantısı yapılacağını 4 Temmuz tarihinde üyelerine duyurdu. Ayrıca, bu duyuru gerek yerel gerekse de ulusal basında çıktı. Daha da önemlisi, bu kararı almış olmalarına rağmen, kulüp karar defterine kayıt ve imza altına almadıkları nedeniyle Yaman yönetimi, suç işlemiştir" dedi.
Tabi, 22 Temmuz tarihinden itibaren Yeni Malatyaspor'da sular durulmuyor, durulması  da beklenmiyor gibi..! Çünkü, dedik ya; Yeni Malatyaspor kulübü, hangi şartlar içerisinde olursa olsun, kıymetlidir..!
Yeni Malatyaspor kulübünde bunlar yaşanırken, Türkiye Futbol Federasyonu, Adil Gevrek'in başkanlığını resmi sitesinde tebrik ederek, başarılar diledi.
Ayrıca, Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, İstanbul'da Malatya Büyükşehir Belediye başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar ve bir çok Malatyalı iş insanlarının katılımı ile Yeni Malatyaspor kulübünün geleceğine yönelik istişare toplantısı düzenledi.
Cuma günü ise, Malatya'nın TEK spor sitesi spor44.com, Ahmet Yaman'ın, Yeni Malatyaspor kulübüne, tekrar olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldığını, son dakika haberi olarak, Malatya futbol kamuoyuna duyurduk.
Bu haber, haliyle kamuoyunda şaşkınlık yarattığı gibi, gülünç olarak da karşılandı.
Şimdi, Malatya futbol kamuoyunda konuşulan tek konu, Yeni Malatyaspor kulübünün resmi başkanının kim, olduğu sorusu !
Spor44.com olarak, bu sorunun cevabını sizler için derledik. Gerek eski yasa (Dernekler Müdürlüğü), gerekse de Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün yasaları ve Gençlik ve spor bakanlığının yönetmeliği ile sizlere, Yeni Malatyaspor kulübünün yaşadığı bu kaosu izah edeceğiz.
Yarın, spor44.com'da...


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!